A sugárkezelés kezdete előtt 1 héttel kezdtem el szedni napi 2x 10 ml Manjut.15 kezelést kaptam...

Belépés

Kosár

A kosár üres.

0 tétel 0Ft

Címlap

EM-BIO MIKROBIOVET (Lovaknak)

EM-BIO MIKROBIOVET

Mi az EM-BIO MIKROBIOVET?

A MIKROBIOVET egy fermentált mikroorganizmusokat, gyógynövénykivonatokat tartalmazó, aromatikus, étvágynövelő takarmányadalék, amelyet számos országban nagy sikerrel alkalmaztak a takarmányozásban. Hatására állataink immunrendszere erősödik, bélrendszerük mikrobiális egyensúlya helyreáll, javul az étvágyuk, nyugodtabbá vállnak és a stressz tűrő képességük jelentősen megnövekszik. Az EM-BIO MIKROBIOVET az ausztriai Bio Garancia Egyesület és a BIOKONTROLL Hungária Egyesület listáján is szerepel.

 

Mire használható az EM-BIO MIKROBIOVET?

Takarmány kiegészítésre

Az állati szervezetnek (mint ahogyan az emberi szervezetnek is) az első védelmi vonala a bélflóra. A bélflóra károsodását okozzák a bélgyulladások, parazitás és egyéb fertőzések, hosszas  gyógyszeres - antibiotikumos - kezelés, stressz, tápanyagváltás, utaztatás és még számos behatás. A MIKROBIOVET egyedülálló módon több, mint 80 féle mikrobafajt tartalmaz,  amely helyreállítja a bélflóra mikrobális állapotát. A bélrendszerben előforduló káros mikroorganizmusokat gyéríti és élőflórájával segíti a hasznosakat. 

 Istálló kezelésére

 A lovak nagyon érzékeny állatok. Ennek megfelelően reagálnak a MIKROBIOVET-re. Nagyon hálásak a gondozott helyért, ha az istállót a MIKROBIOVET oldattal permetezzük be. Ezzel  kellemes környezetet biztosíthatunk lovainknak, mivel az oldat megköti a kellemetlen szagokat, így az ammónia gáz nem kerül az állatok szemébe és orrába, távol tarja a legyeket, mérséklődik a porképződés.

 Sebek, sérülések gyógyítására

A MIKROBIOVET mikroorganizmusai a nyílt sebre kijuttatva is gyorsan hatnak: az antioxidáns és betegséglenyomó hatásnak köszönhetően gyorsítják a seb gyógyulását és csökkentik az elfertőződés kockázatát.

 

Milyen előnyei vannak a MIKROBIOVET alkalmazásának, a lótartásban?

erősödik az állatok immunrendszere

egészségesebb környezet alakítható ki 

megszűnnek a kellemetlen szagok

megszűnnek a legyek, mivel a közeg, erjedő fázisba megy át

kevesebb gyógyszerre van szükség

jobb stressz tűrő képesség alakul ki

az állatok nyugodtabbá válnak

 

Mit tartalmaz az EM-BIO MIKROBIOVET?

A MIKROBIOVET egy speciális mikroba kombináció, biotermesztésben előállított, megerjesztett gyógynövények – mint a kömény, cickafark, ánizs, édeskömény, nyírfalevél, aranyvessző, rozmaring, borsmenta, hibiszkuszgyökér, eperlevél -, valamint cukornádmelasz és víz elkevert elegyéből áll össze.

 

Hogyan kell alkalmazni az EM-BIO MIKROBIOVET-et?

Ivóvíz és takarmány kezelése

Ivóvízbe keverve 

40 liter ivóvízre számolva lovanként, 4cl MIKROBIOVET szükséges naponta. Ez a mennyiség folyamatosan itatható. Keverési arány 1liter MIKROBIOVET:1000 liter víz.

Takarmányba keverve 

0,4-0,7% MIKROBIOVET szárazanyag felvételre számítva (táp, széna, siló stb.); naponta kb. 60ml MIKROBIOVETET adagoljunk. A MIKROBIOVET antioxidáns tartalmának köszönhetően a ledarált gabona nem indul bomlásnak.

Stresszhelyzetben (szállítás, ellés, … stb.) 

2 héttel előtte a MIKROBIOVET mennyiség dupláját adjuk, naponta.                                        

Csikóknál: 

Szülés után közvetlenül 2-3 ml MIKROBIOVETET adjunk be szájon át, a továbbiakban ugyanannyit naponta.

∙   a 2. héttől: 10 ml MIKROBIOVETET naponta, két adagra felosztva

∙   a 8. héttől: 20 ml MIKROBIOVETET naponta, két adagra felosztva

∙   a 3. hónaptól kezdve minden korosztálynak 40 ml MIKROBIOVETET naponta, két adagra felosztva

 

Sérülések kezelése

Sérülések kezelését a MIKROBIOVET hígítatlan oldatával végezzük.

A lábvégeket, a patákat hetente permetezzük le a tömény, hígítatlan oldattal.

 

Istálló bepermetezése

Magasnyomású tisztítóval végzett alapos tisztításra 1:4-es hígítású MIKROBIOVET + víz keveréket használjunk, gondosan lefedve vele a teljes felületet.

A továbbiakban: boxonként 1/8 l MIKROBIOVET-et hígítás nélkül permetezővel, vagy ködképző géppel heti 2-3 alkalommal permetezzünk ki a box falakra, valamint a talajfelszínre (szalmára vagy faforgácsra). Ahova az állat rendszeresen ürít, vizel, valamivel többet juttassunk ki, ezáltal az ammónia megkötődik. Faforgács használata esetén is bővebben kell kijuttatnunk az anyagból, mert a forgács sok nedvességet felszív. A melegebb hónapokban az állatok nagyon kedvelik, ha 1:20-as hígítású MIKROBIOVET oldattal lepermetezzük őket.

Az alom és a boxok kezelését a felülalmozás előtt végezzük el.

Az alomban lejátszódó rothadási folyamatok a MIKROBIOVET kezelések hatására erjedéssé alakulnak át, így jelentősen csökken az állatokat irritáló ammóniaképződés. Az alomban lejátszódó komposztálási folyamatok alacsony hőmérsékleten, 37C0-on történnek.

Hogyan rendelheti meg az EM-BIO MIKROBIOVET-et?

A kiszerelés és a rendelni kívánt mennyiség kiválasztása után, a Kosárba gombra kattintva indíthatja el a rendelési folyamatot. Amennyiben még nem regisztrált webáruházunkba, a regisztrációt a vásárlási folyamat közben is, az egyszerű lépéseket követve elvégezheti. Termékeinket a trans-o-flex futárszolgálat, néhány napon belül házhoz szállítja.

Információ

Amennyiben kérdése merült fel az EM-BIO Mikrobiovet-el vagy bármelyik másik termékünkkel kapcsolatban, a +36203738986 telefonszámon vagy az info@biosimplex.hu e-mail címen is érdeklődhet. Forduljon hozzánk bizalommal!